Saturday, 3 November 2012

Jepun: Lawatan ke Kyoto University

Pagi2 lg kuar...kitorg naik bas..masa dlm bas, kitorg terbau sesuatu...nak tau bau ape?huhu.. sbb semalam tu kan kitorg gi Nara Park..dah tentu bau najis rusa yg mungkin terlekat kat kasut kitorg...huhu..buat tak tau je la..hehe..

 Plan hari tu nak ke Kyoto University, tempat Ikram belajar..pokok yg rendang tu merupakan trademark universiti ini..menurut Ikram, universiti ni merupakan universiti yang kedua tertua di Jepun selepas Tokyo Universiti.. kira mcm UKM la...tempat kitorg berempat belajar...hehe...tp, time tu aku xkawan pun dgn husband aku lg..sbb aku kan lain course dgn mereka bertiga...ntah mcmmana ye aku leh terkawan dgn husband aku...hehe..mengimbau kenangan plak..cewah..tp yg pasti lps aku habis belajar, dah grad dan dah kerja ntah mana2 baru aku kawan dgn beliau..beliau belajar 4tahun, aku 3tahun..dah tentu xsempat pun bercintan-cintun berkawan2 time belajar...hoho..



susah bebenor nak ambil gambar depan bangunan ni sbb terlindung dgn pokok yg rendang ini...

Atas ni adalah model bangunan di university ini..

ni tempat parking basikal.. di universiti ni, kalau nak bawa motor atau skuter, boleh... tapi bila masuk dlm kwsn universiti xboleh tunggang motor atau skuter tersebut, hanya boleh tuntun je..pd aku baik xpayahkan sbb berat lak nak tolak camtu..baik bw beskal.. tapi mmg penat la nak mengayuh beskal lagi2 kalau naik bukit...fuh..mmg korosla..

 kalau xsilap aku, ni kira mcm bilik kt asrama diorg la time study dulu2...

okey itu shj gmbr di Kyoto University, xambil byk gmbr pun, sbb lpstu kitorg bergegas nak ke Kobe plak..

1 comment:

  1. salam...waaa...sonoknya pi kat tempat org ek....salam perkenalan yea....thanks sbb singgah kt blog saya, n i folo u....;-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...