Thursday, 30 October 2014

Klinik Pergigian Putra Kajang

Assalamualaikum..

Hari ni nak promote sikit berkenaan Klinik Pergigian Putra Kajang.. kakak aku dah setahun lebih buka klinik pergigian ni.. Sebenarnya dah lama aku nk post tp asik tertangguh je.. duk terperap dlm draf lama2.. he.. Sesiapa yang rasa nak buat rawatan gigi bolehla berkunjung ke klinik beliau eh.. klinik ni letaknya di Taman Putra Kajang.. bersebelahan dgn tol sg ramal.. kedudukan klinik ni ialah bersebelahan dgn Butik Syazara..selang sebuah dgn Butik Modest Culture Inspired by Prof Muhaya.. lg.. selang bbrp buah dgn Restoran Laman Grill.  

Antara rawatan yang boleh dilakukan di klinik tersebut ialah ....

1) cabutan
2) gigi palsu
3) tampalan
4) whitening
5) orthodontik
6) crown dan bridge
7) scaling dan polishing
8) rawatan kanal akar
9) pembedahan pergigian 

Harga adalah mengikut jenis rawatan yang dilakukan.. InsyaAllah ok..

Antara kemudahan yang ada dalam klinik beliau ialah surau, sudut membaca dan ruang bermain untuk kanak-kanak kecil..

Ni alamat klinik tersebut:

Dr. Nurin Nadia Binti Ngatiman
No. 32-G Jalan Putra 2
Taman Putra Kajang

No tel untuk sebarang pertanyaan atau membuat temujanji:

014-621 5782 / 03-8740 7992

Waktu Klinik:
Isnin-Ahad (Cuti Umum TUTUP)
Masa: 9.00 pagi hingga 9.00 malam

ni la klinik beliau..
 
 
Bilik rawatan
 
 
Sementara tunggu giliran rawatan, boleh la tambah-tambah ilmu dengan membaca..
 
Bagi yang membawa anak-anak, boleh la diorang main kat sudut ini..
 
 


Friday, 24 October 2014

Inilah jalan yang aku pilih...

Assalamualaikum..

Akhirnya aku dah memilih jalan untuk resign dr gomen.. rasanya ini mungkin yang terbaik buat aku.. segalanya aku serahkan pada Allah..sebab Dia sahaja yang tahu apa yang terbaik untuk aku.. ntahla.. bila fikir2 balik..bila aku amik keputusan utk resign, segalanya macam mudah, tak seperti aku try untuk mohon cuti tanpa gaji.. padahal aku rasa nak je bekerja, tp kenapa la susah sangat nak mohon cuti tanpa gaji menjaga anak.. seolah2 xde orang lain lg yg boleh buat kerja tu.. 

Masa Raya Haji hari tu, aku dan suami mengadap mak dan abah utk menyatakan hasrat aku utk berhenti kerja.. suami yg byk ckp masa tu.. sbb skg aku dibwh tggungjawab dia kn..cuma mak abah aku la byk support aku utk belajar dr kecik smpi dpt masuk U.. mak aku ckp la.. kalau dah itu keputusan kitorang, jgn ada rasa menyesal dan kene kuatkan semangat untuk hadapi cabaran di rumah pulak.. kalau bekerja, ujiannya lain.. contohnya mcm melayan kerenah bila berhadapan dgn org atasan- byk sgt bos- yg ni ckp lain, yg tu ckp lain.. pening kepala aku... rakan sekerja- yg ni ok.. staf- ada yg ok, ada yg x.. tp kebanyakkannya ok.. baru dpt agak, sbb org atasan ler yg lbh byk bg aku stress..hehehe.. kalau cabaran di rumah pulak, biasala - melayan kerenah anak.. yg ni pd aku ok lg sbb anak sendirikan.. nak tak nak kene hadap jugak.. walaupun kadang2 diorg ni ada je mende yg mencabar kesabaran..

Dari segi mak ayah mertua pulak, dulu2 pernah tanya.. diorang tak setuju.. tp skg diorg ok pulak sbb perhatian pd anak2 tu sgt penting la.. nak2 skg ni zaman dah x mcm dulu.. kurang perhatian je, anak2 akan terbiar.. tak de tempat nk mengadu masalah.. tak rapat dgn mak ayah sbb mak ayah sibuk dgn kerjaya..
(sbb plan nk resign dah lama cuma, xde masa yg sesuai je..) ada hikmahnya bibik aku lari.. mungkin ni la masanya utk aku jd surirumah dan didik anak2 sendiri..

Beberapa hari sblm hantar notis berhenti, aku sempat attend bengkel fail meja lagi..kat cameron highland pulak tu.. padahal dah plan utk resign, xde maknanya dah bengkel tu lg pd aku, tp diorg suh dtg gk walaupun aku tgh cuti tanpa gaji.. suami aku ckp, pegi je la..boleh jumpa2 diorg sblm betul2 resign.. dan bole jalan2 juga..hehehe.. hari last berbengkel, smpat juga aku bg hint dan menyatakan hasrat nk resign pd ketua unit aku prkt negeri.. pd pandangan dia, jgn aku resign dulu..fikir2kn dulu.. cukup ke x backup wang simpanan dlm bank utk bbrp bulan? U ada perjanjian bertulis ke dgn husbd u utk bg u duit bulan2.. -suami aku ckp, seolah2 mcm suami-isteri saling tidak mempercayai antara 1 sama lain kalau ada prjanjian cmtu.. pastu dia ckp aku ni jenis yg xkeluar2 atau join mana2 persatuan utk bersosial.. pastu dia ckp jd surirumah ni selekeh.. kwn seusia dgn dia yg xkerja nmpk lbh berusia dr dia.. pastu dia ckp, lain la kalau aku ada side income utk aku pegang duit sendiri... aku dgr je pndgn dia.. xsemestinya betul atau salah..ha... lg satu dia ckp takut husband ada org lain. Dia bercerita berdasarkan pengalaman dia dan kawan2 dia..okey.. aku faham..dia xnak nasib aku kemudian hari tidak terbela.. tapi aku tawakal je la.. masa akan dtg kita tak tahu.. tp buat apa fikir yg negatif..sedangkan byk lg yg positif boleh kita fikirkan.. sedangkan rezeki itu mcm2 cara ia dtg.. anak yg soleh.. waktu yg bermakna utk keluarga..rasa tenang dan bahagia..rasa cukup dgn apa yg ada..

Masa aku hantar notis tu, ramai yg terkejut kenapa aku nk resign.. xpelah.. mungkin rezeki aku dgn gomen setakat ni je.. makin lama aku stay, kang makin syg plak nk berenti sbb setiap tahun gaji akan naik..tapi demi anak2 dan keluarga aku ketepikan semua itu... dah la tahun depan dpt bonus setengah bulan gaji... aww... suami aku cakap, apalah sgt bonus tu berbanding dgn anak2... huuu... mmg xde tandingan ler... 

Semoga  jalan yang aku pilih ni, menjadikan aku seorang yang sabar.. dan cekap membuat kerja rumah... pandai masak lauk... sejujurnya, aku xberapa pandai masak lauk.. baking2 suke la.. mencabar gk bila anak xnak mkn apa yg kita masak...huhu.. sekarang ler masanya untuk improve skill memasak dan improve skill memujuk anak2  makan, mengemas mainan, berus gigi.. dan lain2...tu semua utk displinkan mereka ye x.. hehehe.. 

Sebenarnya aku ada plan, sementara anak2 sdg membesar 6 tahun pertama aku akn tumpukan sepenuh perhatian kpd mereka...bila mereka dah besar sikit dan aku dah bosan xde mende nak buat, aku nak buat sesuatu yg sgt aku suka.... nk tau.. tunggu la bbrp tahun lg ye..baru aku bgtau..InsyaAllah sekiranya umur masih pjg..

kadang2 apa yang diimpikan menjadi kenyataan bila kita tulis dan sentisa sebut.. itulah doa.. betul tak?? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...