Saturday, 9 May 2015

Korea : Day 2 : Mount Sorak

Hari kedua kitorang ke Mount Sorak.. Perjalanan mengambil masa selama 3 jam.. jauh tu.. memang seharian ke sini.. Layan gambar je lah ye..
Sebelum naik cable car
Macam xbersedia je lg aku tu.. xpelah..
tempat wajib bila sampai Mount Sorak ni katanya..
Cable car yg sgt menjunam..gayatnya la..


Bawah tu gaung..
Tak daya dah nk naik ke atas..aku tgk ramai je korean yg bw ank smpi naik atas..tak berani la aku..curam..

Lepas dah puas bergambar dan turun dr Mount Sorak tu, kitorang lepak kt cafe yg ada kt situ.. Aqlan pun dah mengamuk2 nk susu dan nk tido.. perjalanan blk pun sudah tentu la 3 jam jg.. tp sblm tu singgah beli yellow melon jp kt tepi jalan..

Perjalanan yg jauh mmg sgt memenatkan .. sampaikan aku dan husband tertido dan tak sedar Aqlan dah terlepas dr pegangan aku.. mujur kak puteri amik Aqlan sbb dia dgr Aqlan dah berbunyi2 dan menangis.. dia siap nyanyikan Aqlan lagu lg..hehe.. mak bapak dah tak menyedor.. rupanya diorg curik gmbr tdo kitorg..ceh.. saje nk mengenakan kitorang ek.. ms diorg tunjuk gmbr tu..aku dh delete..kehkeh.. mujur kak puteri xsmpt upload dlm fb.. malu seh..


Friday, 8 May 2015

Korea: Day 1: Itaewon

Disebabkan flight kitorang lewat mlm pukul
1.00am, jadinya sampai Incheon International Airport pun awal pagi..8.20am.. mmg terus berjalan la.. perjalanan mengambil masa lebih kurang 6 jam 20 minit.. waktu Korea awal sejam dari Malaysia.. otw ke Itaewon tu singgah tempat yg ada pokok sakura.. aku pon xtau apa nama tempat tu.. janji amik gambar..haha..





Lepas bergambar dgn pepokok sakura tu, kitorg pi makan kat Makan Restaurant.. ramai org Malaysia yg makan kat sini.. ada student Malaysia gak yg amik part time kerja kat kedai ni.. Area Itaewon ni mmg xsusah nak cari kedai makan halal.. 

Setelah selesai makan dan solat, kitorang pun menuju ke tempat penginapan.. apartment yg ada 3 bilik tidur, dapur, tv, fridge, microwave dan mesin basuh+dryer.. tp dryer xberfungsi..ceh.. mula2 kitorang samak2 dulu periuk, pinggan mangkuk kt apartment tu guna sabun taharah lps tu baru rasa yakin nk guna peralatan kt rumah tu.. 

Petang tu kitorg lepak2 minum coffee dan terus berehat.. 



Gambar dari luar apartment..
Alamat dan nama tuan rumah apartment tu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...