Friday, 8 May 2015

Korea: Day 1: Itaewon

Disebabkan flight kitorang lewat mlm pukul
1.00am, jadinya sampai Incheon International Airport pun awal pagi..8.20am.. mmg terus berjalan la.. perjalanan mengambil masa lebih kurang 6 jam 20 minit.. waktu Korea awal sejam dari Malaysia.. otw ke Itaewon tu singgah tempat yg ada pokok sakura.. aku pon xtau apa nama tempat tu.. janji amik gambar..haha..





Lepas bergambar dgn pepokok sakura tu, kitorg pi makan kat Makan Restaurant.. ramai org Malaysia yg makan kat sini.. ada student Malaysia gak yg amik part time kerja kat kedai ni.. Area Itaewon ni mmg xsusah nak cari kedai makan halal.. 

Setelah selesai makan dan solat, kitorang pun menuju ke tempat penginapan.. apartment yg ada 3 bilik tidur, dapur, tv, fridge, microwave dan mesin basuh+dryer.. tp dryer xberfungsi..ceh.. mula2 kitorang samak2 dulu periuk, pinggan mangkuk kt apartment tu guna sabun taharah lps tu baru rasa yakin nk guna peralatan kt rumah tu.. 

Petang tu kitorg lepak2 minum coffee dan terus berehat.. 



Gambar dari luar apartment..
Alamat dan nama tuan rumah apartment tu..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...