Tuesday, 15 May 2012

Dah dapat kunci rumah

Assalamu'alaikum...
Alhamdulillah...kunci rumah dah dpt.. sekarang mulalah operasi utk mencari quotation utk renovate rumah plak..mcm2 pikir, ok ke rumah aku nanti..aku ni sgt risau takut2 org tu buat tidak seperti yg kitorg nak..


okey...moh nengok2 rumah plak...


ni jln ke rumah aku..


ni toilet bawah, toilet ni lg besar berbanding toilet atas..


Ni yg aku xberkenan dgn pemaju ni, tp xpe, nt bahagian ni akan ditutup dengan plaster ceiling, so..ia takkan nampak lg..


Ni pulak toilet kat master bedroom..sempit je toilet ni kan.. nanti toilet ini akan diubahsuai.. mcmmana jadinya nanti...tunggu.....tak sabarnya nk masuk rumah baru..hehe.. =)


area ni nanti kononnya nak buat wardrobe tp ada sliding door lg kt luarnya...harap2 cantikla kontraktor tu buat..


Ni adalah pandangan dari tingkap kat master bedroom..besar tingkapnya..baguslah, xdela gelap sgt bilik tu nanti..

So far, ni je la dulu buat kali ni..bukan ape, nanti bila dah renovate ke..dh masuk perabot ke..
rumah ni dh lain rupanya..
korang jgn igt aku ni nak menunjuk ke hape.
.tp utk kenang-kenangan sblm masuk rumah..hehe..




Monday, 14 May 2012

Tentang aku


Inilah aku di hari bahagia..=) dah 2 tahun lebih rupanya aku telah berumahtangga, anak pun dh masuk 2.. macam xpercaya je kan.cepat je masa berlalu..rasanya mcm baru je habis belajar..


Nilah anak aku yg sulung, nama dia Muhammad Adam Darwisy...Umur dia setahun 5 bulan.. ni muka baru bangun tido.. dan otw nk balik keratong..Sebenornya dh lama kitorg xbalik keratong, sejak aku habis pantang hari tu..ni first time la nk balik..huhu..



Ni pulak anak aku yg no2, Muhammad Aqil Daniel..asal ada masa lapang je, tangan mesti nk masuk mulut..tulah hobi dia...umur dia dh 4bulan..


oklah lain kali aku cite lg...bye...


Sunday, 13 May 2012

Baru memulakan langkah baru....

Hari ni saja try2 buat blog...tgk org lain buat cam senang je..padahal kerja byk melambak2..korang jgn gelak ye kalau ntah ape2 yg aku tulis ni..saya budak baru belajar...kalau salah tolong tunjukkan..rasa mmg banyak perkara yg boleh dikongsikan di sini..cuma banyak lg perkara yang perlu dipelajari supaya orang lain pun tidak bosan membacanya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...