Tuesday, 13 November 2012

Jepun: Makanan Sepanjang Berada di Jepun



Entri aku yg sebelum2 ni pasal Jepun, ada part I, part II bagai..tibe2 yg belakang2 dh hilang dh 'part2' yg seterusnya.. terus je tempat mana aku gi..haha..layan je la..


Strawbery Iceblended...harganya kalau xsilap aku 300yen tak pun 350yen..

Onigiri dan air mineral perisa oren (150yen)..

xhengat dh harganya... nasi+soup+salad+daging beef burger..punyala padat dagingnya..mmg mengenyangkan..

yg ni pulak nasi+sayur+kebab ayam+soup..

weh korang, yg ni aku xmakan tau...yaks...yg ni amik gambar je..mughallazoh...kahkah..

yg ni pulak nama dia puding beras..aku amik perisa plain.. ada gk perisa coklat..sj nk try.. yg atas tu dia tabur serbuk kulit kayu manis..
sedapnya mi udon..

Mi udon ni diorg buat sendiri...






ada gak mknn yg xdpt nk amik gmbr gn kamera kitorg, disebabkan bateri kamera dh kong..gmbr2 tu ada kt Ikram..ada gak hari yg kitorg survive xmkn,,(hari kitorg di Tokyo tanpa Huda&Ikram)...huhu..sbb kt convenience store tu dh puas kitorg cari nasi putih sahaja, xde juga..nak cari onigiri habis pulak...last2 kitorg beli pisang je..kesian kan..nak search dlm internet, xsempat...nk tilik betul2..takut tersalah beli mknn yg xhalal pulak.. sekian ini sahaja buat kali ini..tata..







4 comments:

  1. Assalamualaikum tuan punya blog,
    Boleh tanya apa nama kedai dan dekat mana ye name tempat dia?
    macam best je boleh makan daging kt sana.
    saya bakal ke jepun bulan jan nnti.

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam.. yg makan daging tu kebab..nama restoran dia.. rose cafe.. berdekatan dgn masjid kt kyoto..restoran halal..

    ReplyDelete
  3. salam, nak tanya nama kedai yg ada mi udon tu dkt area mana? tokyo or luar tokyo? nama kedai? I akan ke japan bulan 10 ni.. thanks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm.. kedai yg ada mi udon tu area kyoto, luar tokyo.. xigt plak nama kedai..tapi mmg dia jual mi udon je..kedai ni dekat dgn kedai honda..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...