Thursday, 30 January 2014

Turki: Hari Ketiga Di Istanbul

Hari ketiga di Istanbul, kami ke Hagia Sophia dan Topkapi Palace. Cuaca hari ni sangat sejuk sbb hujan renyai2, tambah2 dgn angin sejuk yang meniup hingga ke sum-sum tulang.. mmg sejuk giler..menggeletar gigi..
 Dalam Hagia Sophia..ada sebahagian kawasan direnovate..


Besar dan luas Topkapi Palace ni..xlarat nk jalan kesemua tempat..kebanyakan tempat kat dalam xboleh ambil gambar..simpan dalam memori sendiri je..sebab tu byk ambil gambar kat luar je..
 Topkapi Palace 

Hari hujan renyai2..
Topkapi Palace
Habis round Topkapi Palace, en suami bawa cuci2 mata dessert2 ni lagi..hehe
Meh kita pilih nak yg mana..
Rasanya macam berkenan yg ni..beli satu je.. makan ramai2.. tapi xmanis pun..strawberinya anak2 je yg rembat..cream dia xtau nk ckp dia buat dgn apa sbb xmanis sgt pun..Aqil je yg mkn..tart dia aku mkn..rasa dia ok..cuma aku rasa, kalau aku buat sendiri lg sedap kot..hehee..

Hari ni just pegi 2 tempat tu je..esok nak mulakan perjalanan yg jauh..so, kene balik awal..kemas2 beg dan tidur awal..esok awal2 pagi kene bangun..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...