Wednesday, 18 July 2012

Pindah Ke Rumah Baru~~

Assalamualaikum...

Ahad lalu, kami sekeluarga telah selamat berpindah dari Seri Kembangan ke Kajang..Alhamdulillah..segalanya berjalan dgn lancar.. lori 3 tan mmg padat dgn muatan..mujur brg xbanyak..sbb setakat duk menyewa mmg xfikir nk beli perabot2 bagai.. cukuplah brg2 asas shj..set katil, mesin basuh, air-cond, kabinet dapur, kipas dinding dan kipas berdiri... fridge + kerusi + meja mkn + kabinet tv beli dgn kakak ipar dgn harga yg sgt2 murah..berbaloi ape..fridge pun 2 pintu...sofa pun xde..berguling bersama anak2 dgn karpet merah je dpn tv..karpet tu pon letak kt bilik pengantin ms kawen dulu..brg2 yg byk dlm stor tu pun kebanyakannya brg2 hadiah ms kawen..pinggan mangkuk, periuk belanga, kettle, iron, dan mcm2 lah.. air-cond+ kabinet dapur jual dgn org yg nak menyewa kat ctu pulak..alhamdulillah dia pun nak beli gak..cuma set meja makan kitorg bg je la kt dia..

xsempat nak ambil gambar ms tgh pindah2 brg..mmg bz habis.. stok2 susu pun telah selamat dipindahkan..aku masukkan ke dlm cooler box + ais + garam sikit..gambar aku upload kendian la ek...lupe lak nk bawa wayar utk smbung dr hp ke pc..

kelam kabut gak pg td nk pegi keje...dah la mlm td Aqil buat hal pulak..menangis kuat2..apakah yg aku mkn ek hari ni???next entri aku bgtau..

brg2 nk bw pegi keje ada kt tingkat atas la..ada yg kt tingkat bwh la..baru first time nk gi keje dr rumah baru..mujur sempat sampai awal.. jarak agak jauh, tp dpt smpi cpt sbb ikut highway putrajaya-KLIA, xbyk traffic light..balik kang ikut Jln Bangi Lama, agak byk gk traffic light kt Jln Reko tu..hrp2 ok la nnt..

Byk keje menanti kat rumah..hua...brg2 byk yg xkemas lg..cuti 3 hari pon xsempat nk kemas semua...uwa..





3 comments:

  1. Kajang? Kat mana ek..nora pun duk kajang ni..tmn apa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nora, sy duk Taman Sutera..sempadan Cheras, Kajang..Nora kat mana?

      Delete
    2. Ooo..kenal2. Dekat umah kwn sek nora ni ha...cikgu ruzaini nama dia..duk tmn sutera gak dia...mmg ada perumahan baru kat situ time saya p thn lepas...nora kat tmn anggerik perdana..berdekatan bandar teknologi kajang...ada masa jemput la dtg umah..leh kenal2.. Hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...