Wednesday, 15 February 2017

Persiapan Bersalin Kali ke-4

Assalamualaikum..
Hari ni dah masuk 35w 3d. Jadinya persiapan bersalin aku dah buat la sikit2..
Perut dah semakin berat aku rasa.. penambahan berat badan pun dh banyak.. berat sekarang dh 56kg.. sebelum mengandung berat dlm 44-45kg.. dh 11-12 kg tu, lepas bersalin ni harap2 dpt turun dgn jayanya.. Bila scan doc tunjuk baby girl, alhamdulillah.. tp harap2nya betul lah.. risau weh, first time nk dpt baby girl ni.. mcmmana la.. hehe..

So, set bersalin aku dah beli.. Beli kat Lazada je..
Harga set ni RM 246 free postage, so far ni harga termurah yg aku jumpa.. tak tau la kot ada lagi yg lebih murah..

Pastu hari tu aku dok confius2 sama ada nak beli uncang mandian herba AURA atau pun herbal bath Tanamera atau kedua2nya sekali.. last2 aku decided beli uncang mandian herba AURA je.. beli 3 kotak percuma sabun herba AURA.. RM 100 free postage..
Puas aku cari sapa yg jual uncang mandian ni.. last2 aku jumpa dlm FB Aura Inner. Dalam 1 kotak ada 3 uncang mandian. So, aku beli 9 uncang la.. aku mmg suka pakai uncang ni time pantang sbb best.. rebus 1 uncang pakai bbrp kali sampai air dia dah kurang warna dan bau herba.

Baju baby pulak, mmg byk baju abg2 dia.. tp aku tgk mana baju yg putih2 tu dah kuning2 warnanya.. mana baju berwarna pekat still ok lg.. so aku beli la baju rompers pink2 5 helai dan 2 pasang mitten and booties.. hehe.. ada 1 lg bedung berzip warna pink aku beli, tp xde dlm gambar..


Aku ada beli juga vco Tanamera kat Lazada.. RM 40.80.. yg ni xmurah pun.. tak tau harga kat luar berapa.. sbb dlm  Lazada pun xde yg murah aku tgk.. sebelum ni aku pernah beli extra virgin coconut oil kat vietnam.. dah namanya myk kelapa, bau pun sama je la.. aku sapu2 kat perut. konon nk try sapu kt bwh tu tp belum try lg.. aku baca kat blog org kalau sapu atau urut kt bwh tu boleh mengurangkan koyakan sewaktu bersalin atau tak terkoyak langsung.. tu yg rasa nk try..

Kanan myk kelapa beli kat vietnam.. kiri yg Tanamera tu..

Selain tu aku ada beli baju jalan utk baby.. tu pun merangkap baju raya la kot.. beli time crismas sale.. murah la sikit.. tu semua beli kat mothercare KLCC. situ aku rasa byk pilihan berbanding ioi mall.


Pampers aku beli saiz s 2 bungkus masa tahun baru cina.. ada sale kat big aeon.

Setakat ni tu je la yg aku dh beli.. yg lain guna je la yg lepas2 masih ok lg..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...