Friday, 17 May 2013

Kabinet Tv Part II

sila abaikan persekitaran yang menyemakkan..haha..sebab pindah2 dulu, play pan anak aku pun hancur..tunggu masa nak buang je..kalau nak baca entri terdahulu boleh baca SINI

Setelah hancus kabinet tv di ruang tamu oleh budak berdua tu,maka kami pun survey2lah idea2 sedikit sebanyak utk design kabinet tv melekat tu..husband aku xmo kaler yg cerah sebab bingkai tv idaman beliau tu kaler silver..ada beberapa tempat jugak yang kitorg survey termasuk Kian Classic dan G-Classic Kitchen Sdn. Bhd.. Kian Classic tu mmg ada offer..(RM 1669) tapi malangnya kabinetnya kaler putih/cerah.. salesman tu kata xboleh pilih material warna lain..terus kitorang blah je la..sbb dia nak habiskan stok kabinet sedia ada tu..

Survey pulak G-Classic kat Taman Jasmin, Kajang. dulu kakak aku amik dgn dia la..masa tu showroom dia kat Taman Kajang Prima skg dah pindah ke Taman Jasmin. G-Classic ni nak clearkan kabinet tv kat showroom dia, design dia pulak sebijik mcm kakak aku punya, bezanya cuma rak kaca dgn kayu je..tapi kalau amik yg ni mmg xmatchingla dgn tema ruang tamu rumah kitorang..minta dia quotation, dia bagi kalau saiz 9 kaki x 200inci harganya RM3700. termasuk la lampu2 T5 bagai..Material melamine. cam mahal kan??terus xjadi amik dgn dia..


Design kabinet tv ni husband aku gabungkan antara Kian Classic dgn G-Classic..haha.. 
Last2 husband aku pilih SCI untuk menyetelkan hal kabinet tv melekat ni..sbb dulu pernah amik dgn dia juga..so far, berpuas hati la dgn material SCI.. 

 ok, sama x dgn lakaran design? play pan tu masih di situ..bilakah ia akan disingkirkan?huhu..

Setelah tv dan home theater systems dipasangkan..

Ni wajah terakhir kabinet tv yg baru..2 frame tu aku beli kat Ikea..RM13.90 sebijik..pasu tu aku dh bgtau pd entri yg lalu kan..
Untuk rujukan sapa2 yg sedang renovate rumah atau akan renovate rumah bolehlah buat budget utk kabinet tv ni..mungkin ada yg lebih murah atau lebih mahal bergantung kpd material, kualiti dan sebagainya..
 
Kabinet tv ni 8" + frosted glass + sliding door
material: Melamine ABS
Handle: Aluminium built in
Harga: RM2700 di SCI

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...