Tuesday, 16 April 2013

Wajah Baru Master Bedroom~

Mulanya kami sepakat nak amik design dan warna ni utk master bedroom..tapi memandangkan katil kami berwarna putih, rasa mcm xberapa naik sgt.. kalau warnanya lagi pekat mungkin ok kot..jadinya, kami pun melilau lg utk cari warna dan design yg lain pulak..

 Warna gold

Husband aku mcm berkenan dgn corak kiri bawah sekali tu..tp aku xnk sbb corak tu seakan2 corak langsir kt bilik tetamu..walaupun wallpaper ni bukan nk letak kt bilik tetamu, tp aku xnakla sama..biarla lain sikit..

Design yg  aku berkenan pulak adalah seperti warna dan design yang bawah sekali ni..kaler dia macam purple2 sikit, campur maroon2 sikit, pastu bila pegang, mcm baldu2 sikit..rupa2nya yg aku berkenan ni yg premium punye..kiki..mata ni gatai sgt..apesalla suka nengok yg hok mahal lak..kui..kui..husband aku ckp, xpe..asal cantik dan inginkan kelainan..kengkonon nak mcm kt hotel..


Akhirnya, pemilihan corak wallpaper untuk master bedroom telah pun diputuskan..husband aku mula belajar menerima warna dan design yg aku pilih..hehe..disebabkan dinding bilik aku tu besar dan tinggi, maka kene beli 2 roll..2 roll tu pun xcukup sbnrnya kene buat sesuatu seperti bingkai utk memuatkan wallpaper tu nnt..




Ni la bingkai yg aku ckp tu..just dua keping papan yang dilekatkan di kedua2 belah..

Hasilnya...setelah wallpaper dipasang..

*


*


*


*


*


*


*


aik mana dia??

*


*


*


*


*

Pejam mata>>


Buka mata>>

hehe


Ni la hasilnya..ok x? lampu utk side table tu xcari lagi..nanti2lah..

7 comments:

  1. Cantik...katil tu cantik jugak...hehe

    ReplyDelete
  2. Terima kasih...lampu sampai skg lom beli lg..

    ReplyDelete
  3. Katil tu cntk la..if u don' t mind to share, beli di mn ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katil tu beli masa Home Deco dgn company namanya Anogen ada showroom kat Kota Kemuning dan Setia Alam. boleh buka fb Anogen Kota Kemuning.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...