Monday, 15 April 2013

Pencarian Wallpaper

Assalamualaikum..

2 Minggu lepas merupakan minggu misi mencari wallpaper, tv, kabinet tv utk hall atas dan bawah, kabinet buku, dan perabut yg bulan lps xsettle lg.. tang wallpaper ni malas nak survey banyak2 tempat jadinya kami terus ke kedai korea wallpaper yg letaknya di sebelah IOI Mall Puchong..terus amik ctu je la..













Macam2 design ada..tp bila dh round sekali, xtau nk pilih yg mana..kami cadang nak letak satu kat master bedroom dan satu kat dining area..kalau kt korea wallpaper ni bila beli wallpaper berharga RM1000 ke atas, boleh dapat 2 roll percuma.. jenis wallpaper plak ada 3 jenis, pvc, premium dan satu lagi duplex paper namanya..kalau yg premium tu 1 roll harga RM650..tp bidangnya agak kecil sedikit berbanding dgn jenis pvc dan duplex..kemain mahal harganya..master bedroom aku agak tinggi silingnya..mmg byk kene pakai.. 2 roll pun xcukup..huhu..installation pulak, dulu aku dgr RM150 1 roll, tp skg dah RM200 1 roll, tp boleh kurang lg..pandai2la tawar-menawar..

pening kepala nak cari warna yang sesuai dan nak match dgn cat dinding.. living room rumah kami dah cat dgn warna grey cair..xnakla warna cat pekat sgt sb kang nampak sempit pulak..

Agak2 aku pilih corak mana ye? hehe..2 hari ke sini baru dpt buat keputusan.. 

jeng...


jeng...


jeng...

*


*


*


*


*


*


*



tada....



aik..

*


*


*



gambar aku upload next entri ye..hehe..jgn marah...
kang cepat tua..kiki =P


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...