Wednesday, 15 August 2012

Operasi Red Velvet Cake~yuhu..

Semalam masa kt opis, mengidam2 plak dgn red velvet cake dan tat telur... cuma keinginan  nk menerai resepi red velvet tu membuak2..jdnya, trus aku sms husband mcm nk buat la kek ni.. dia ckp, apalagi ''kek mekek'' la.. tghri tu aku cari la bahan2nya kt giant..giler mahal la cream cheese kt giant, last2 aku minta husband je belikan kt kedai bakery kt bangi tu..menurut beliau, masa nk beli tu mmg ramai giler org tgh cari cream cheese philladelpia, dh habis stok.. yg tinggal jenama mauri & tortura je.. ntah betul ke tak aku eja ni.. aku jugak minta husband carikan loyang 8inci..nk dua bijik..kat rumah dh ada 1 biji.. nak 1 lg, sbb kalau nk buat red velvet ni, better buat 2 loyang then lapiskan la nnt.. kalau nk belah tengah, takut berderai plak nanti..kene plak guna pisau khas utk belah kek..aku xde pisau cmtu.. nk buat kek ni, banyak giler guna pewarna..tp aku kurangkan sket, kesian buah pinggang yg perlu bekerja keras nanti utk menapis kaler2 ni..
rupa2nya, husband aku dr hari tu lg teringin2 nk mkn kek ni..mmg kebetulan pulak.. aku plak dr hari tu teringin2 jus nenas..sedapnya... lagi2 kalau ada rasa serat2 dia..fuh..mmg syiokla.. balik2 rumah je husband dah belikan 3biji nenas..seperti biasa, tugas membancuh air terserah kpd beliau..yg penting sedap, xmanis sgt dan tekstur yg memikatt... cewah...




operasi kek mekek..bermula...





berapa byk kali nk upload daa...belasah je la..

len kali nk buat tat telur plak la..



1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...