Thursday, 12 November 2015

Lombok: Day 2

31/10/2015
Pagi kami bersarapan di hotel
Pukul 10.15am kami amik pakej snorkling ke pulau2 gili.. berharga RP 100 000 seorang.. Husband je yg snorkling.. aku xberani.. berenang pun dok pandai..nk snorkling bagai.. idok ler berani.. aku duk jaga anak2 je la dlm bot tu..tp still kene byr RP 100 000..

Air mmg sgttt jernih..


Snorkling tu mereka bawa kita ke bbrp check point- tmpt yg plg sesuai tgk ikan, pastu penyu.. tempat yg berbeza tau.. satu check point dlm 30 minit camtu.. semuanya ada 3 check point..arus agak deras waktu nk tgk penyu tu.. better pakai fins (yg mcm kaki itik tu).. sbb letih nk grk kaki nnt utk berenang..

Ni pemandangan org yg tak turun snorkling.. tgk dari glass bottom boat je.. ;) ..

Masa makan tengahari, turun kat Gili Air.. restoran dia okla.. aku mkn nasi goreng special dan pineapple juice.. berhenti makan kat sini 1 jam.. lepas tu baru teruskan perjalanan balik ke Gili Trawangan..





Balik hotel, kitorang solat dan rehat jap.. pastu berendam dlm pool then kitorang ke Ombak Sunset untuk tengok matahari terbenam pulak..

Panjang giler nak beratur.. last2 xsempat pun nk bergambar masa sunset.. mmg cantik port nk bergambar ni..kene keluar awal sket (pukul 5) dr hotel sempat la kot nk dpt timing yg cantek..

Dari Vila Ombak Hotel ke Ombak Sunset ni jauh juga.. bagi kami yang ada anak2 kecil ni menggunakan khidmat cidomo adalah sgt recomanded.. kecualila bagi korang yang dtg berdua dgn suami je bolehlah nak sewa basikal atau berjalan kaki..heheheh.. bergigih la ye..  harga cidomo ni dr hotel tempat menginap ke Ombak Sunset ni RP 100 000 sehala. Actually Vila Ombak dgn Ombak Sunset ni ala2 adik-beradik hotel gitu..

Apa yang kami dapat hari ni ialah ...


Matahari dah tenggelam pun.. xpe.. esok cuba lagi..
Balik hotel mandi..solat..bersiap2 utk keluar makan malam..

Husband aku mkn nasi ayam taliwang.. aku makan nasi goreng je..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...