Saturday, 7 September 2013

Ikea

Hujung minggu ni plan utk ke Ikea..nak cari barang sikit2.. Kakak aku nak buka klinik gigi, so, dia nak cari barang-barang keperluan di Ikea, apalagi..aku pun nak join sama...hehe..sebelum ke Ikea aku dah siap listkan barang2 yang nak dibeli sebab takut nanti terover budget pulak..korang pun tau kan sapa2 yang ke Ikea pasti rambang mata nak tu nak ni..kang terbeli barang yg bukan keperluan..

Barang2 yang nak dibeli:
1) Bekas rempah- perlu beli sbb bekas rempah yang aku isi dpt dari cenderahati pengantin, penutup dia mcm xberapa best.. Sebelum ni ada beli yg ikea punya..ok..

2) cadar katil single- kat rumah ni ada satu je cadar, bila basuh, kene tunggu kering baru leh sarungkan balik..sementara tu togel je..so, patut beli sebab leh tukar2..-pengajaran dari open house hari tu (keluarga yang stay kat rumah aku)

3) sarung bantalnya sekali

4) selimut-patut beli, sebab masa kenduri hari tu xcukup selimut, kesian tetamu..

5) Paper napkin- dah habis stok

6) Shade  (kepala lampu tidur)-dah tertanggal, sebab pindah2 rumah hari tu dah kemek2 dan bentuk dah tak cantek..ada 3 lak tu, kene beli..

7) mentol lampu E14 satu dan E27 satu, itu pun kalau murah dari RM13..kalau mahal xyah beli...

8) bekas accessory yg petak2..

Rasanya itu je kot.. harap2 mata aku tak merambang tengok mende lain...bahaya.. hehe..
sekarang perlu berjimat cermat..balik nanti aku update apa yang aku beli dan terbeli..uppsss.. =P

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...