Thursday, 11 February 2016

Day 10: Lombok - Surabaya

Setibanya di Surabaya, hari dah pun cerah. Kami sempat book bilik di Hotel Sinar II, hotel ni berdekatan dengan airport. Tujuan utama book hotel ni adalah untuk bersiap2 mandi, solat sebelum flight pukul 8.00pm nnt, walaupun tak tidur pun kt hotel ni. Disebabkan hari masih awal lagi, maka kami mengambil keputusan untuk bersiar-siar di sekitar Bandar Surabaya ni. 
Setibanya di Surabaya, tangkap gambar dulu..
Mirota ni tempat jual cenderahati..kami cuma beli fridge magnet je.tanda dah sampai Surabaya ni.
Jembatan Merah Plasa ni kami beli tshirt n makan tengahari je..

Tapau air ni.. semestinya sedap.. Avocado coklat..
Terjumpa kedai ni.. haha
Suasana dlm shopping complex ni..
Tips memilih teksi, better guna teksi yg biru tu sbb guna meter. Teksi yg hijau ni xguna meter, charge mahal plak tu..

Pemandu teksi berenti sat kt taman ni, katanya taman yg femes di Surabaya ni.. jd, kitorang tangkap gmbr la.. 
Katanya internet laju kt Juanda Airport ni.. so, amik peluang download lagu kanak2..
Kali ni betul2 berangkat ye.. tak nak terkandas lagi.. 

Sekian itu sahaja cerita trip Lombok kali ini, tak semena2 pegi ke Bali dan Surabaya sekali.. hehehe..
Ni la tshirt yg sempat dibeli di Surabaya..
 Bahagian belakang t shirt boleh sulam nama lagi.. 




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...