Wednesday, 17 October 2012

Tentang Rumah

Dah lama xupdate tentang rumah..sbb bila dah pindah ni..mengemas pun ada lg sikit2 yg xsettle..huhu.. set meja makan dh lama sampai, sebelum tu kitorg mkn guna meja jepun je.. bebudak 2 org tu pulak asik mengacau je, ade je yg nak dicapainya...bila dh sampai meja baru, barulah lega sikit..xdpt nk capai dh.. mula2 kerusi yg kitorg order tu ada masalah sikit, ada 1 yg dh tercalar, so, cina tu nak hantar meja je..apa lg, hangin la suami aku..kalau hantar meja je, baik xpayah hantar terus..nk guna pun xboleh..tak kan nak bertenggek kt atas meja, last2 diorg decide hantar dulu kerusi sementara...baru sejuk sikit hati suami aku.. 2minggu lepas tu baru diorg hantar kerusi sepertimana yg kitorang nak..

ni meja+kerusi spare
 
ni pulak meja+kerusi sebenar

perasan x rak kt tepi tu, hehe..disebabkan budak2 ni selalu nk koyak2 buku2 yg ada kt situ, jadinya aku terbalikkan rak tu..haha..puas hati..
 
Ni lampu kat dining area...
 
bwh ni pulak sinki kat dry kitchen, adam kalau dh habis minum susu, botol susu dia campak je masuk dalam sinki ni...aku mmg suke sinki ni sbb dia dlm..xde la mercik2 air bila basuh tgn kt situ.. time kaceh ye aainaa sbb beri tips2 pemilihan sinki sblm masuk rumah hari tu..

 
 
Aqil yang rajin membaca..mmg khusyuk tgk dia..

Tu dia..

Time ni xbeli cadar lg..hehe..beli brg2 ni secara berperingkat2...al maklumlah kite ni bknnya org kaya raya hua...hua...
 
ni pulak bahagian laundry area.. sempit je kwsn ni..blkg ni kitorg naikkan batu..
 

 oh ye, aku gunakan roller blind utk tutup tingkap tu..sama dgn tingkap kt wet kitchen..
 
 
ni wet kitchen aku.. mintak maaf agak berserabut di situ..sbb byk sgt botol2 ebm yg x kemas lg sbb ni baru blk dr jepun, so, ni la botol2 ebm yg aku bekalkan utk Aqil sepeninggalan aku ke sana...
 
 
gambar yg atas ni adalah bilik budak pertama...tp, kami jadikan ia bilik bibik..
 
 
yg ni pulak bilik budak yg kedua...kami letak penyangkut tuala or sejadah kt tepi dinding tu..bilik ni xde sapa duduk, jd kitorg just letak brg2... ala2 stor..haha...sbb xkemas lg..tunggu ada wordrobe baru leh kemas cantek2...xtau nk sumbat segala benda tu kt mana...tp nk tunggu wardrobe tu ntah bila la ye...hehe...berdikit2 dulu la...
 

2 comments:

  1. Yg bahagian atas langsir tu buat dengan sape eh? Dengan org plaster ceiling ke dgn org langsir? Material ape ye tu yg tempat tutup supaya xnampak rail langsir?

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..yg tu buat dengan org plaster ceiling..material yg sama mcm plaster ceiling..cuma yg penting kene ada jarak sikit utk letak rail langsir..biasanya org plaster ceiling tau mcmmana nak buat..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...